x
Vidste du at
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Accusamus amet animi, asperiores error facilis iusto laboriosam.

Fastsiddende tandbro

– smertefri erstatning af tænder

Hvis du mangler en eller flere tænder kan en bro være den bedste måde at erstatte den/dem på. Vi har stor erfaring i alle typer brobehandling som udføres med de bedste materialer og de mest moderne teknikker. Ved at holde os opdaterede med den nyeste teknologi og materialeudvikling kan vi tilbyde brobehandling til en konkurrencedygtig pris- uden at gå på kompromis med kvaliteten!

Ring og bestil en tid
Ring på tlf. 86 42 37 55
godkendt
Er du ny patient?
Kom godt igang hos os
Typisk forløb med fastsiddende bro
  • Gennemgang af behandlingsplan
  • Bedøvelse
  • Justering af tænder der skal bære broen
  • Aftryk og midlertidig plastbro
  • Fremstilling på laboratorium
  • Påsætning af endelig bro (14-21 dage senere)

 

Tand
Tandbehandling i høj kvalitet
Tryghed og professionalisme
Dedikeret behandlerteam
Hvad er en tandbro?

En bro er en fastsiddende erstatning for en eller flere tænder. En bro er en slags sammenhængende kroner der ligner og fungerer lige som naturlige tænder. Man sliber lidt af overfladen på de tænder der skal være “bropiller”. Altså den foran og den bagved den tand der mangler. Når der skal slibes lidt af tænderne anbefaler vi som regel en bro hvis tænderne i forvejen er svækkede af fyldninger eller er rodbehandlede. Er tænderne intakte er et implantat ofte bedste løsning.

Er det kun én tand der skal erstattes med en bro siger man den er på 3 led. Ét led for hver bropille og ét broled der hvor der mangler en tand. Man kan erstatte mange tænder med en bro. Helt op til en såkaldt fuldbro, der involverer alle tænderne. En fuldbro laves oftest hvis tænderne er svækkede af paradentose. I så fald vil tænderne stabiliseres og have gavn af at indgå i en fuldbro.

Vi åbner igen i morgen:
Klinik: 07:15 - 18:00
Telefon: 08:00 - 17:45
Kontakt os
Du kan ringe til os på:
Bestil tid her

Fakta om fastsiddende tandbro

Vores behandling med fastsiddende bro er altid inklusiv en flot og velfungerende midlertidig plastbro samt montering (cementering) af den færdige bro. Sådan er det ikke hos mange af de billige tandklinikker i ind og udland, hvorfor deres pris kan vise sig ikke at være så billig alligevel.


Før og efter fastsiddende tandbro

 

Hvilke materialer bruges til tandbroer?

Traditionelt laves broer med et metalskelet med porcelæn udenpå. Det kalder vi en metalkeramisk bro. En metalkeramisk bro ligner fuldstændig naturlige tænder. Der vil være en nuance forskel lige ved overgangen mellem broens kant og den naturlige del af tanden (bropillerne). Ofte vil man skjule overgangen mellem bro og tand under tandkødet.

Moderne computer teknologi (CAD-CAM) gør det muligt at fremstille flotte og stærke broer uden metal og derved et endnu flottere udseende, da vi ikke længere behøver at “skjule” overgangene under tandkødet. Broer uden metal kaldes helkeramiske broer. Alle vores tandlæger er veluddannede i sidste nye materialer og teknikker. TandlægeCentret tilbyder kurser i helkeramiske broer til andre tandlæger.

En alternativ tandbro

Hvis du kun mangler en enkelt tand kan vi i nogle tilfælde lave en direkte fremstillet bro til dig – altså uden at den skal forbi et dentallaboratorie. Det gøres ved hjælp af et materiale kaldet everstick. En everstick bro bruges primært til erstatning af de små kindtænder, samt fortænder hvor belastingen ikke er så stor.

Everstick er en fiberforstærkning man sammen med plast kan bruge til at lime en ny tand direkte på nabotænderne. Resultatet er rigtig flot men holdbarheden en anelse dårligere end en almindelig bro. Fordelene er at den er billigere at lave, så du sparer penge, og så skal der ikke fjernes ret meget tand af nabotænderne. En everstick bro bruges primært til erstatning af de små kindtænder, samt fortænder hvor belastingen ikke er så stor.

briller
Ny patient?
Du er velkommen som ny patient i TandlægeCentret.
Kontakt os
godkendt
Randers Tandregulering
Overvejer du tandregulering?
Læs mere
gris
Finansiering
Finansier din tandbehandling hos TandlægeCentret i samarbejde med DENTI.
Læs mere
Hjertehaand
Anmeldelser
Patienter hos TandlægeCentret giver 4,9 ud af 5 stjerner.
Læs anmeldelser