Dagens åbningstider Klinik: 07.15 - 19.00Telefon: 07.45 - 16.00

Overvejer du at få rettet dine tænder? Se mere om tandregulering

Vil du af med din tandlægeskræk? Se hvordan vi kan hjælpe dig her

S6A1149-1

Din tandlæge i Randers

Tandregulering

Vi kombinerer det kosmetiske med det funktionelle, så du opnår en stabil og komfortabel tyggefunktion sammen med et flot smil.

Hos TandlægeCentret har vi erfarne og dygtige specialtandlæger indenfor tandregulering, og vi modtager henvisninger fra tandklinikker i hele Jylland.

Vi oplever stigende efterspørgsel på kosmetisk tandregulering, hvor lysten til at smile er væk, som følge af skæve tænder. Særligt unge kan være udsat, da problemer af primært kosmetisk karakter vil blive afvist hos den kommunale tandregulering, da det ikke er under deres behandlingstilbud. Nedslående for mange som (bevidst eller ubevidst) skjuler deres tænder eller smil og oplever dårligt velvære eller selvtillid.

Uanset årsag til tandregulering eller alder, så står vores dygtige specialtandlæger klar med råd og vejledning samt én fast tandlæge, som følger dig før, under og efter et eventuelt behandlingsforløb.

Mød vores specialtandlæger Johan og Troels herunder.

Typisk forløb

 • Samtale om dine ønsker og forventninger
 • Undersøgelse af din tandstilling
 • Evt. optagelse af studiemateriale (3D scanning, kliniske fotos)
 • Oprettelse af specialjournal vedr. tandregulering
 • Samtale om behandlingsmuligheder, -varighed og -pris
Untitled_1.55.1

Forskellige typer regulering

Forskellige-boejletyper-format-45

Grundlæggende skelner vi imellem fast apparatur og Invisalign

Fast apparatur er de klassiske små låse (brackets) der limes fast på tænderne. Imellem disse låse sættes en metaltråd (bue) fast. Det er indbyggede udrettende kræfter fra denne tråd, der flytter tænderne.

Låsene og metaltråden kan være metalfarvede (de klassiske togskinner), hvilket er den billigste løsning.

Låsene kan også laves i et tandfarvet materiale, der sammen med en hvid metaltråd gør, at den samlede tandbøjle bliver mere diskret. Materialerne er lidt dyrere end det metalfarvede system, men kan ellers det samme.

I dag vælger de fleste Invisalign, som er en næsten usynlig tandbøjle (Clear aligner). Invisalign systemet virker ved at lave digital 3D scanning af dine tænder, hvorefter hele din tandregulering kan planlægges digitalt. Du kan se en simulering af, hvordan dine tænder kan flytte sig ved hjælp af Invisaligns “Clicheck”.

Selve tandreguleringen foregår ved at 3D printe en serie af gennemsigtige skinner, der i små sikre steps flytter dine tænder. Man går typisk med en Invisalign skinne en uge ad gangen.

Hvem udfører tandregulering hos TandlægeCentret?

Vores slogan er “Alle kan være de billigste – vi vil være de bedste”. Derfor er det kun specialtandlæger i tandregulering, der retter dine tænder hos os. At være specialtandlæge i tandregulering betyder, at man har været igennem tandlægeskolens 3 årige fuldtids videreuddannelse. Herefter kan man kalde sig specialtandlæge, som er en beskyttet titel, eller blot for “bøjletandlæge”.

Mange almindelige tandlæger tilbyder i dag invisalign og andre clear aligner behandlinger (gennemsigtig tandbøjle) til tandretning af skæve tænder. Ofte går det fint hvis behandlingen er simpel og kortvarig.

Men går der noget galt i planlægning eller udførsel, er det en risikabel behandling og den type behandling, der giver anledning til klart flest klagesager hos almindelige tandlæger i Danmark.

Derfor er det kun specialtandlæger, der foretager behandlingen hos os. For din sikkerheds skyld og fordi vi går meget op i, at du bliver glad for resultatet.

 

Hør John fortælle om sit forløb med tandregulering.

John-pt

Er tandregulering noget for dig?

Det er svært at vide om tandregulering er noget for dig, før du har fået grundig information. Det kan du få gennem en grundig konsultation med en af vores bøjletandlæger. Konsultationen tager 30 minutter, koster 950 kr. og omfatter:

 • Samtale om dine ønsker og forventninger
 • Undersøgelse og analyse af dit ansigt, dit smil og din tandstilling
 • Oprettelse af specialjournal til tandregulering
 • Samtale om behandlingsmuligheder, bøjletyper, varighed og pris

Herefter skulle du gerne have svar på alle de spørgsmål, du måtte have, så du kan tage stilling til, om tandregulering er noget for dig.

Priser for tandregulering

Troels-med-pt-format-kvadrat
 • Indledende konsultation og ortodontisk undersøgelse: 950 kr.
 • Tandregulering med fast apparatur: 10-55.000 kr.
 • Tillæg til fast apparatur for tandfarvede låse/hvide buer – pr. kæbe: 3.000 kr.
 • Tandregulering med Invisalign: 18-55.000 kr.
 • Ny retentionstråd: 4.000 kr. Ny retentionsskinne: 2.500 kr.

Tandbehandling i høj kvalitet

Tryghed og professionalisme

Dedikeret behandlerteam

Stock-boejle-tcv-10

Hvilke faktorer medvirker til et flot smil?

 • Symmetri af tænderne (specielt de forreste tænder)
 • I hvor høj grad dine tænder står lige i forhold til hinanden. Dvs. der ikke er overlap, rotationer eller mellemrum
 • Afstand mellem hjørnerne af tænderne
 • Bredden af dit smil
 • Hvor meget af tænderne du viser
 • Hvor meget tandkød du viser, når du smiler
 • Hvordan tandkødet udfylder mellemrummene mellem tænderne
 • Udseende og støtte af læberne
 • Proportionerne af tænderne, højde/bredde forhold.
 • Tændernes farve
 • Tændernes form

Alle punkter i ovenstående kan vores specialtandlæger påvirke med tandregulering.

Et stabilt sammenbid og en god tyggefunktion

Selvom mange vælger tandregulering for at få et flot smil som den primære indikation, skal en behandling med en tandbøjle også altid bevare eller forbedre sammenbid og tyggefunktion. Ud over æstetiske forbedringer er der en række funktionelle årsager til, at du bør gennemgå en tandregulering:

Mundhygiejne og forebyggelse af caries, tandkødsbetændelse og parodontose
Sidder tænderne uregelmæssigt med rotationer og overlap, kan det være nærmest umuligt at holde dem rene nok. Det kan en tandretning med tandbøjle rette op på, så du kan forbedre mundhygiejnen og derved din generelle sundhed.

Vækstbetingede afvigelser
Store overbid, asymmetrier, underbid, og åbne bid er alle afvigelser, der kræver tandregulering med tandbøjle og ofte også en kæbeoperation.

Dybt bid
Når der er stort overlap mellem fortænderne i over og underkæbe, vil der ofte ske ganepåbidning, som kan medføre uoprettelig skade på tandkødet og smerter.

Slid af tænderne
Rigtig mange mennesker slider deres tænder. Nogle gange er en uhensigtsmæssig tandstilling selve årsagen til sliddet. Men oftere er små skævheder af tænderne en forstærkende faktor til accelererende tandslid. Når sliddet skal behandles med fx plast eller keramik, bliver holdbarheden og udseendet mange gange bedre, hvis der samtidig laves en tandregulering.

Optimering af tandpositioner inden rekonstruktion af tænderne eller erstatning af manglende tænder
Skal du igang med større rekonstruktion af dit tandsæt, eller erstatte manglende tænder hvor pladsforholdene ikke er optimale, kan det være nødvendigt med en tandretning hos vores bøjletandlæger, inden din tandlæge går i gang.

Parodontose
Parodontose kan ændre din tandstilling og give problemer ift. både æstetik og tyggefunktion, så en tandregulering kan være nødvendig.

Er tandregulering noget for dig?

Et ønske om tandregulering er ofte fulgt af en række spørgsmål og til tider bekymringer. Ring og book en tid til konsultation hos en af vores dygtige specialtandlæger – eller send os en mail og vi vil forsøge at svare så grundigt som muligt.