Din tandlæge i Randers
Fastsiddende protese
Mange oplever gener ved både hel- og delproteser (unitors). Sådan behøver det ikke at være, og vi kan give dig velfungerende, fastsiddende og smukke proteser uden generende synlige bøjler
Rigtig mange har svært ved at tygge det, de gerne vil med en helprotese eller delprotese. Det har store konsekvenser for ens livskvalitet, da det giver livsglæde, at man kan spise og tygge det, man har lyst til.
Det har også store konsekvenser for ens sundhed generelt, da mange sunde fødevarer kræver mere god stabil tyggefunktion. Fx grove grøntsager, frugt og groft brød som er afgørende for ens generelle sundhed og modstandsdygtighed overfor sygdom.
Et andet almindeligt problem med helproteser er af social karakter, når man er nervøs for, at protesen løsner sig, når man taler med andre eller spiser.
Typisk forløb
- Gennemgang af behandlingsplan
- Isætning af implantater og/eller klargøring af tænder til tryklåse
- Fremstilling af aftagelig bro/protese inkl. tryklåse
- Montage af tryklåse på implantater/tænder samt den aftagelige bro/protese
Hvilke muligheder er der?
Løsning til delproteser (unitors)
Hvis du har minimum 2 gode tænder tilbage, kan vi lave en tryklås protese til dig, som nærmest fungerer som en aftagelig bro. Der er ikke synlige metalbøjler, protesen sidder rigtig godt fast, og er langt mere stabil ved tygning og tale end en almindelig delprotese. Mange ved ikke, det kan lade sig gøre, og patienttilfredsheden hos dem der får det lavet er rigtig stor. Kontakt os for at høre om dine muligheder samt priser.
Løsning til helproteser
Vi har stor erfaring i at gøre løse helproteser fastsiddende med implantater. Med en protese som sidder fast, vil du igen kunne tygge hårdere fødevarer. Det giver mulighed for en langt sundere livsstil, et bedre helbred og en større livskvalitet.
Når vi sætter implantater under en løs protese, kan den sættes fast med tryklåse. Det betyder at du “klikker” den på, og at den sidder godt fast efterfølgende. Protesen omdannes på sin vis til en aftagelig tandbro, og være det tætteste man kommer på at få egne tænder igen. Noget alle med helproteser drømmer om. Patienttilfredsheden ved denne type behandling er virkelig høj, og mange ville ønske de havde fået et gjort for mange år siden.
- I overkæben: Her kræver det minimum 4 implantater at få protesen til at sidde fast. Ud over at den sidder godt fast, kan man også fjerne den generende ganeplade på protesen. Igen kan man sammenligne resultatet med en aftagelig bro.
- I underkæben: Her kan vi nøjes med 2 implantater i langt de fleste tilfælde. Det bedste er at få 4 implantater sat i, da stabiliteten og styrken så bliver virkelig høj.
Proteser uden synlige og generende bøjler
Mangler du mange tænder, men har nogle velfungerende tænder tilbage kan en delprotese med usynlige og stærke tryklåse være noget for dig. Den traditionelle (og gammeldags) type delprotese (unitor) har synlige bøjler, der griber omkring de tilbageværende tænder, og på den måde holder protesen fast. Bøjlerne er kosmetisk skæmmende og de skal ofte justeres, fordi de bliver slappe med tiden.
Med moderne teknikker kan vi lave proteserne langt bedre og flottere – det vil være mere passende at kalde det for en aftagelig bro end en delprotese.
Tryklåsprotese (attachment protese)
Hvis man laver kroner på nogle af de tilbageværende tænder, kan man skjule stærke tryklåse på bagsiden af kronerne. Hermed kan man klikke delprotesen på plads og opnå et meget naturtro udseende uden synlige metalbøjler. Desuden vil den sidde rigtig godt fast og give overlegen tyggekomfort, sammenlignet med en traditionel delprotese.
Teleskopbro (konus konstruktion)
Her er princippet også, at man laver tynde kroner på de tilbageværende tænder, som så passer utrolig præcist ind i en slags hætter i den aftagelige bro. Resultatet er en fastsiddende og rigtig flot aftagelig bro, der samtidig er meget nem at holde ren. Har du fx problemer med parodontose, kan en teleskop bro måske være det rigtige for dig. Tal med din tandlæge om mulighederne.