Dagens åbningstider Klinik: 08.00 - 15.00Telefon: 08.00 - 14.00

Klinikken holder lukket følgende fredage: 19/7, 26/7 og 2/8.

Overvejer du at få rettet dine tænder? Se mere om tandregulering

Vil du af med din tandlægeskræk? Se hvordan vi kan hjælpe dig her

Din tandlæge i Randers

Fastsiddende tandbro

Få en naturtro og funktionel løsning hvis du mangler en eller flere tænder

DSC_1111

Hvis du mangler en eller flere tænder, kan en bro være den bedste måde at erstatte dem på. En bro kan involvere lige fra tre tænder (treledet bro) til alle tænder (fuldbro). Vi har stor erfaring i alle typer brobehandling og anvender altid de mest moderne teknikker og de bedste materialer. 

En bro er en slags sammenhængende kroner, der sidder fast i munden. Den ligner og fungerer fuldstændig som naturlige tænder. Vi sliber lidt af overfladen på nabotænderne til det tandløse område (bropillerne), som så skal bære erstatningen for den/de manglende tænder (broleddet). Da der slibes på tænderne, er en brobehandling mest relevant, hvis tænderne i forvejen er svækkede pga. fyldninger eller rodbehandlinger. Er tænderne intakte, er en implantatbehandling ofte en bedre løsning.  

Typisk forløb

  • Gennemgang af behandlingsplan
  • Justering af tænder der skal bære broen
  • Aftryk og midlertidig plastbro
  • Fremstilling af endelig bro på laboratorium
  • Påsætning af endelig bro (14-21 dage senere)
654A0009.2
654A0241

Hvordan laves broen?

Traditionelt laves broer med et metalskelet med porcelæn udenpå (metalkeramiske broer). En metalkeramisk bro ligner naturlige tænder, på nær en nuanceforskel lige ved overgangen mellem broens kant og bropillerne, som dog ofte kan skjules under tandkødet. Moderne teknologi gør det muligt at fremstille stærke broer uden metal (helkeramiske broer) og derved opnå et endnu flottere udseende, og det er derfor den løsning, vi vælger i langt de fleste tilfælde i dag. 

Sammenligner du priser på tandbroer tandklinikker imellem, skal du være opmærksom på, hvilke ydelser priserne omfatter. Hos os får du altid oplyst en samlet pris, som dækker hele dit behandlingsforløb; dvs. røntgen, bedøvelse, midlertidig bro og cementering af endelig bro.

Før (venstre) og efter (højre) der er lavet tandbroer.

Før (venstre) og efter (højre) der er lavet tandbroer.

En alternativ tandbro

Hvis du kun mangler en enkelt tand, kan vi i nogle tilfælde lave en direkte fremstillet bro til dig – altså uden at den skal forbi et dentallaboratorie. Det gøres ved hjælp af et materiale kaldet everstick. En everstick bro bruges primært til erstatning af de små kindtænder, samt fortænder hvor belastningen ikke er så stor.

Everstick er en fiberforstærkning, som kan bruges til at lime en ny tand direkte på nabotænderne ved hjælp af plast. Resultatet er rigtig flot, men holdbarheden er ikke helt så god som en traditionel bro. Fordelene ved denne behandling er, at den er billigere at lave, og så skal der ikke fjernes ret meget tand af nabotænderne.