Dagens ĂĄbningstider Klinik: 08.00 - 15.00Telefon: 08.00 - 14.00

Klinikken holder lukket følgende fredage: 19/7, 26/7 og 2/8.

Overvejer du at få rettet dine tænder? Se mere om tandregulering

Vil du af med din tandlægeskræk? Se hvordan vi kan hjælpe dig her

Din tandlæge i Randers

Tandeftersyn

Regelmæssige tandeftersyn er vigtige for os alle. Hvor ofte du bør komme afhænger af dine tænders og tandkøds tilstand.

Louise-og-Tina-format-43

Hvor ofte skal du komme til tandeftersyn?

Som patient i TandlægeCentret indkalder vi dig til tandeftersyn helt efter dit behov. Det kan være et eftersyn hver 12.-15. måned, hvis du ikke har nogen sygdom i hverken tænder eller tandkød. Har du derimod sygdom i tænder eller tandkød, kalder vi dig til tandeftersyn hver 3.-6. måned.

Du har måske hørt om, at vi skal opdele alle patienter i grøn, gul eller rød kategori. Det betyder, at vi ved hvert eftersyn tager stilling til, hvilken kategori du nu tilhører, og hvor ofte du skal komme til eftersyn.

Gratis tandpleje til 18-21 ĂĄrige

Den 1. juli 2022 trådte en ny ordning om gratis tandpleje til 18-21 årige i kraft. Det betyder, at alle som er født efter 1. januar 2004 er omfattet af den vederlagsfri kommunale tandpleje, indtil de fylder 22 år. For gruppen 16-21 årige gælder, at de kan vælge at modtage tandpleje i privat praksis fremfor at fortsætte i den kommunale tandpleje. For at gøre brug af denne ordning SKAL man kontakte den kommunale tandpleje og blive udskrevet forud før første besøg på en privat tandklinik, ellers vil man selv modtage regningen for behandling.

Typisk forløb

  • Grundig undersøgelse af tænder, tandkød, slimhinder og bidfunktion
  • Snak om behandlingsmuligheder og info om forløb
  • Prisoverslag
  • Smertefri behandling af det der evt. skal laves – og i det tempo du kan være med til
S6A3024

Regelmæssigt tandeftersyn

Formålet med et regelmæssigt tandeftersyn er, at opdage evt. sygdom samt at begrænse denne, inden den vokser sig større. Derfor vurderer vi altid, om det er nødvendigt at supplere undersøgelsen med røntgenbilleder. På røntgenbilleder ser vi efter, om der er huller, om der er sygdom i knoglen, om niveauet af knogle er normalt, og om der ellers er forandringer sammenlignet med tidligere røntgenbilleder, der er taget ved tandeftersyn.

Det vigtigt at overholde intervallet for tandeftersyn, da vi har mulighed for at opdage evt. sygdom i tide og forebygge.

Hvad koster et tandeftersyn?

Et tandeftersyn koster det samme hos alle tandlæger i Danmark, da vi er underlagt sygesikringen.

Tandlægeforeningen forhandler hvert år med regionerne om tilskuddet til tandeftersyn og andre ydelser som tandrensninger, røntgenbilleder mv.

I Tandlægecentret udfører både tandplejere og tandlæger tandeftersyn. Har du brug for et eftersyn, er du velkommen til at kontakte os. Både hvis du er ny patient, eller hvis der er sket forandringer i dit tandsæt siden sidst.

Hver gang vurderer vi, om der evt. skal laves en behandlingsplan. Det kan være nødvendigt, hvis du pga. sygdom eller andre forhold har et behandlingsbehov ud over det sædvanlige, eller hvis du ikke har været til tandeftersyn i flere år.

Ved en større behandlingsplanlægning tager vi ofte flere røntgenbilleder og evt. et panorama- billede (som viser alle dine tænder), end hvis det bare var et almindeligt tandeftersyn. Ved en behandlingsplanlægning tager vi også ofte fotos af dine tænder samt en 3D scanning til digitale modeller, for at kunne vise dig dine muligheder for sunde nye tænder.

R2A0243
R2A0179
DSC_9921
R-1
DSC_97401
TandlaegeCentret_20.05.21_5996