x
Vidste du at
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Accusamus amet animi, asperiores error facilis iusto laboriosam.
Tandregulering

Tænder kan rettes hele livet

Hos TandlægeCentret har vi erfarne og dygtige specialtandlæger indenfor tandregulering, og modtager henvisninger fra tandklinikker i både Midt- og Nordjylland med både unge og voksne patienter. Vi kombinerer det kosmetiske med det funktionelle, så du opnår en stabil og komfortabel tyggefunktion sammen med et flot smil.

Vi oplever stigende efterspørgsel på kosmetisk tandregulering, hvor lysten til at smile er væk, som følge af skæve tænder. Særligt unge kan være udsat, da problemer af primært kosmetisk karakter vil blive afvist hos den kommunale tandregulering da det ikke er under deres behandlingstilbud. Nedslående for mange som (bevidst eller ubevidst) skjuler deres tænder eller smil og oplever dårlig velvære eller selvtillid.

Uanset årsag til tandregulering, eller du er ung eller voksen, så står vores dygtige specialtandlæger klar med råd og vejledning samt én fast tandlæge som følger dig før, under og efter et eventuelt behandlingsforløb.

Ring og bestil en tid
Ring på tlf. 86 42 37 55
godkendt
Er du ny patient?
Kom godt igang hos os
Forløb med tandregulering
 • Samtale om dine ønsker og forventninger
 • Undersøgelse af din tandstilling
 • Evt. optagelse af studiemateriale (3D scanning, kliniske fotos)
 • Oprettelse af specialjournal vedr. tandregulering
 • Samtale om behandlingsmuligheder, -varighed og -pris
tandregulering

Før/efter billede af tandregulering

Tandretning med usynlige skinner

Rigtig mange voksne er kede af deres smil, men kan ikke overskue at få tænderne rettet med synlige “togskinner”. Mange synes det er pinligt og kosmetisk skæmmende at skulle gå med en synlig tandbøjle, og de er nervøse for at det påvirker deres livsstil og trivsel negativt – både privat og på arbejde.

Sådan behøver det ikke at være! Vi kan rette dine tænder med Invisalign, som er næsten usynlige tandbøjler (skinner) til tandregulering. De færreste vil opdage at du har dem på, og du kan smile under hele behandlingen. Denne diskrete type tandbøjle er enormt populær på verdensplan og baseret på digitale scanninger og 3d print. Læs mere under Invisalign.

Voksne, der endelig får rettet deres tænder og får deres drømmesmil, ærgrer sig altid over de ikke fik det gjort for mange år siden. Og har brugt så mange år på at være flove over deres smil.

 

Hvilke faktorer medvirker til et flot smil?

 • Symmetri af tænderne (specielt de forreste tænder)
 • I hvor høj grad dine tænder står lige i forhold til hinanden. Dvs der ikke er overlap, rotationer eller mellemrum.
 • Afstand mellem hjørnene af tænderne
 • Bredden af dit smil
 • Hvor meget af tænderne man viser
 • Hvor meget tandkød man viser når man smiler
 • Hvordan tandkødet udfylder mellemrummene mellem tænderne
 • Udseende og støtte af læberne
 • Proportionerne af tænderne, højde/bredde forhold.
 • Tændernes farve
 • Tændernes form

Alle fremhævede punkter i ovenstående kan vores specialtandlæger påvirke med tandregulering.

Tand
Specialtandlæger til tandregulering
Tryghed og professionalisme
godkendt
Dedikeret behandlerteam

Et stabilt sammenbid og en god tyggefunktion!

Selvom mange vælger tandregulering for at få et flot smil, som den primære indikation, skal en behandling med en tandbøjle også altid bevare eller forbedre sammenbid og tyggefunktion. Ud over æstetiske forbedringer er der en række funktionelle årsager til at du bør gennemgå en tandregulering:

Mundhygiejne og forbyggelse af caries, tandkødsbetændelse og paradentose
Sidder tænderne uregelmæssigt med rotationer og overlap kan det være nærmest umuligt, at holde dem rene nok. Det kan en tandretning med tandbøjle rette op på, og forbedre mundhygiejnen og derved din generelle sundhed.

Vækstbetingede afvigelser
Store overbid, asymmetrier, underbid, og åbne bid er alle afvigelser, der kræver tandregulering med tandbøjle og ofte også en kæbeoperation.

Dybt bid
Når der er stort overlap mellem fortænderne i over og underkæbe, vil der ofte ske ganepåbidning, som kan medføre uoprettelig skade på tandkødet og smerter.

Slid af tænderne
Rigtig mange mennesker slider deres tænder. Nogle gange er en uhensigtsmæssig tandstilling selve årsagen til sliddet. Men oftere er små skævheder af tænderne en forstærkende faktor til accellererende tandslid. Når sliddet skal behandles med f.eks plast eller keramik bliver holdbarheden og udseendet mange gange bedre hvis der samtidig laves en tandregulering.

Optimering af tandpositioner inden rekonstruktion af tænderne eller erstatning af manglende tænder
Skal du igang med større rekonstruktion af dit tandsæt, eller erstatte manglende tænder hvor pladsforholdene ikke er optimale, kan det være nødvendigt med en tandretning hos vores bøjletandlæger inden din tandlæge går i gang.

Paradentose
Paradentose kan ændre din tandstilling og give problemer ift. både æstetik og tyggefunktion, der kræver en tandregulering.

Hvem udfører tandregulering hos TandlægeCentret?

Vores slogan er “Alle kan være de billigste – vi vil være de bedste”. Derfor er det kun specialtandlæger i tandregulering, der retter dine tænder hos os. At være specialtandlæge i tandregulering betyder, at man har været igennem tandlægeskolens 3 årige fuldtids videreuddannelse. Herefter kan man kalde sig specialtandlæge, som er en beskyttet titel, eller blot for “bøjletandlæge”.

Mange almindelige tandlæger tilbyder idag Invisalign og andre clear aligner behandlinger (gennemsigtig tandbøjle) til tandretning af skæve tænder. Ofte går det fint hvis behandlingen er simpel og kortvarig.

Men går der noget galt i planlægning eller udførsel, er det en risikabel behandling og den type behandling, der giver anledning til klart flest klagesager hos almindelige tandlæger i Danmark.

Derfor er det kun specialtandlæger, der foretager behandlingen hos os. For din sikkerheds skyld – og da vi går meget op i, at du bliver glad for resultatet!

Vi åbner igen i morgen:
Klinik: 07:15 - 18:00
Telefon: 08:00 - 17:45
Kontakt os
Du kan ringe til os på:
Bestil tid her

Hvilke typer tandbøjler anvender vi til tandregulering?

Grundlæggende skelner vi imellem fast apparatur og Invisalign.

Fast apparatur er de klassiske små låse (brackets) der limes fast på tænderne. Imellem disse låse sættes en metaltråd (bue) fast og det er indbyggede udrettende kræfter fra denne tråd der flytter tænderne.

Låsene og metaltråden kan være metalfarvede (de klassiske togskinner), hvilket er den billigste løsning.

Låsene kan også laves i et tandfarvet materiale, der sammen med en hvid metaltråd gør at den samlede tandbøjle bliver mere diskret. Materialerne er lidt dyrere end det metalfarvede system, men kan ellers det samme.

I dag vælger de fleste Invisalign, som er en næsten usynlig tandbøjle (Clear aligner). Invisalign systemet virker ved at lave digital 3d scanning af dine tænder hvorefter hele din tandregulering kan planlægges digitalt. Du kan se en simulering af hvordan dine tænder kan flytte sig ved hjælp af Invisaligns “Clicheck”.

Selve tandreguleringen foregår ved at 3d-printe en serie af gennemsigtige skinner, der i små sikre steps flytter dine tænder. Man går typisk med en Invisalign skinne en uge af gangen. En af de store fordele ved at udføre din tandregulering med Invisalign, er at de er så diskrete. Du kan smile under hele din behandling med de “usynlige” Invisalign tandbøjler, og mange i din omgangskreds vil dårligt bemærke at du er ved at få rettet dine tænder. Ulempen i forhold til fast apparatur er at Invisalign koster lidt mere.

Få vurderet om tandregulering er noget for dig?

Første møde med vores bøjletandlæger er til en grundig 30 minutters konsultation. Konsultationen omfatter:

 • Samtale om dine ønsker og forventninger
 • Undersøgelse og analyse af dit ansigt, dit smil og din tandstilling
 • Oprettelse af specialjournal til tandregulering
 • Samtale om behandlingsmuligheder, bøjletyper, varighed og pris

Herefter skulle du gerne have svar på alle de spørgsmål, du måtte have, inden du kan tage stilling til, om tandregulering er noget for dig.

Forløb af tandregulering fra start til slut:

Varigheden af en tandregulering kan variere fra 3 måneder til 3 år. Det overordnede forløb skitseres her og bliver gennemgået af din bøjletandlæge:

 1. Indledende konsultation som tidligere beskrevet.
 2. Vi laver komplet behandlingsplan, som består af registreringer/opmåling af tænder og kæber,
  3D scanning til digitale modeller, kliniske fotos og relevant røntgen.
 3. Du modtager detaljeret behandlingsplan med pris, der skal underskrives og returneres.
  Regningen betales som udgangspunkt i acontorater.
 4. Skal der foretages behandling hos din almindelige tandlæge, f.eks forudgående tandrensning,
  fyldninger, fjernelse af en/flere tænder eller andet, skal det ske inden opstart.
 5. Nu er vi klar til at starte din bøjlebehandling, og den tandbøjle, du har valgt, sættes på.
 6. Du kommer ind til kontroller/justeringer hver 4-6 uge, indtil du er færdig.
 7. Vi fjerner din tandbøjle og polerer tænderne helt rene. Du får holdebøjle på (tråd på bagsiden
  af tænderne og klar plastskinne), så tænderne ikke flytter sig.
 8. Opfølgende kontroller hvor intervallet aftales individuelt.

Forholdsregler og ricisi
Noget af det vigtigste under din tandregulering er, at du er meget omhyggelig med din mundhygiejne. Specielt med fastsiddende tandbøjler (togskinner) er det sværere at holde tænderne rene, og der skal bruges ekstra tid. Bruger du Invisalign tandbøjle, kan de nemt fjernes, når du børster tænder, bruger tandtråd eller lignende, og det gør det lidt nemmere. Læs mere om invisalign på invisalign.dk.

Din bøjletandlæge vil forklare dig, hvad du skal være opmærksom på, og vise dig tips og tricks til at opretholde en god mundhygiejne under din tandregulering.

Er der særlige ricisi i din tandregulering, er det gennemgået i din behandlingsplan.

Priser for tandregulering

Indledende konsultation og ortodontisk undersøgelse: 750 kr

Tandregulering med fast apparatur: 10-55.000 kr

Tillæg til fast apparatur for tandfarvede låse/hvide buer – pr kæbe: 3.000 kr

Tandregulering med Invisalign: 18-55.000 kr

Ny retentionstråd: 3.000 kr

  glad_tand
  Tak for din besked. Dine tænder vil elske dig for det.
  Vi kontakter dig, så hurtigt vi kan.