x
Vidste du at
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Accusamus amet animi, asperiores error facilis iusto laboriosam.

Rodbehandling Randers

– specialiseret og smertefrit

Rodbehandling er noget, mange frygter – men dette uden grund hos TandlægeCentret. En rodbehandling skal være helt smertefri idag med den viden og teknik du opevervi bruger idag. En rodbehandling har idag en succesrate på 85-95 %. En rodbehandling er teknisk vanskelig at udføre med de krav vi idag ved vi skal stille til proceduren.

Vi vil udføre alle behandlinger på absolut højeste niveau, og derfor er det ikke alle vores tandlæger der udfører rodbehandling.

Ring og bestil en tid
Ring på tlf. 86 42 37 55
godkendt
Er du ny patient?
Kom godt igang hos os
Typisk rodbehandlingsforløb
  • Undersøgelse
  • Røntgen
  • Bedøvelse
  • Rodbehandling
  • Plastfyldning
  • Krone efter observationsperiode

 

Tand
Tandbehandling i høj kvalitet
Tryghed og professionalisme
Dedikeret behandlerteam

Rodbehandling ved eksperter på området

Hos os er det ikke alle tandlæger der udfører rodbehandlinger, da det er en specialiseret opgave der kræver ekstra uddannelse og særligt udstyr. Alle rodbehandlinger bliver udført under kraftige operationsmikroskoper fra Carl Zeiss og med de absolut bedste udstyr og protokoller. Alt sammen for at sikre at din rodbehandling bliver lavet bedst muligt – første gang.

Udføres en rodbehandling optimalt, og alt går planmæssigt er succesraten på ca 95 %. Lidt mindre hvis vi reviderer en eksisterende rodbehandling eller hvis der er faktorer der gør opgaven vanskelig.

Det betyder. at der altid er en lille risiko for at der opstår en rodbetændelse med tiden, eller at en eksisterende rodbetændelse ikke heler op. En succesfuld rodbehandling er afhængig af vores arbejde men også tandens mikroanatomi, dit immunforsvar og bakteriernes biologi.

Derfor er der ingen der kan stille garanti på en rodbehandling, og heler tanden ikke som forventet er der ikke garanti på behandlingen. Ligesom der ikke er 100 % succesrate eller garanti på en behandling på de offentlige sygehuse. Forskellen er den, at behandling i den offentlige er betalt via skatten. Hos os er det politisk bestemt at det er egenbetaling, og så opfatter mange det naturligvis ekstra ærgerligt hvis en behandling ikke lykkes.

Vi modtager henvisninger fra tandklinikker i hele Midt – og Nordjylland og har nogle af danmarks førende eksperter på området hos os. Det er Michael Lindtoft og Kristian Illemann, som begge aktive kursusgivere på området, der udfører de svære og komplicerede rodbehandlinger hos os.

Vores priser på rodbehandlinger ligger over gennemsnittet i Randers, men under gennemsnitsprisen i f.eks Århus hvor der også findes henvisningstandlæger i rodbehandling. Det du betaler for hos os er ekspertise, det bedste udstyr og protokoller, og god tid til opgaven. Alt sammen for at optimere prognosen for at det går godt første gang så du ikke skal igennem det igen, hvor prognosen altid er dårligere og prisen til sidst meget højere.

Når en tand er rodbehandlet, og det hele er gået godt, er det vigtigt at tanden får en krone (i enkelte tilfælde er plast/plastkrone nok) for at sikre tanden er stærk nok og kan bevares mange år i fremtiden. Alt for mange tænder knækker og mistes efter en rodbehandling, hvis tanden ikke restaureres sufficient med en krone efterfølgende. Så er pengene for alvor spildt.

Alt dette snakker du med din tandlæge om og får skriftligt prisoverslag på.

 

Vi åbner igen i morgen:
Klinik: 07:15 - 18:00
Telefon: 08:00 - 17:45
Kontakt os
Du kan ringe til os på:
Bestil tid her
Hvad er en rodbehandling?

En rodbehandling er en fjernelse af det indvendige væv i en tand, populært kaldet tandnerven. Der er 1-4 rodkanaler, der skal udrenses – afhængig af hvilken tand, det drejer sig om. Man renser rodkanalerne med fine små instrumenter, og skyller grundigt med desinficerende væsker. Det vigtige ved en rodbehandling er at få fjernet så mange bakterier som muligt. Nogle gange kan en rodbehandling laves færdig på en gang, men har der været meget betændelse, eller er der komplicerede forhold, kan det kræve 2 eller flere besøg, inden rodbehandlingen kan laves helt færdig.

 

Hvorfor skal en tand rodbehandles?

En tand skal rodbehandles, hvis tandnerven er blevet inficeret med bakterier, eller hvis tanden har været udsat for et traume, hvilket kan medføre, at tandens nerve dør. Det sker oftest ved:

  • at der et dybt cariesangreb (hul) i tanden
  • at der er dybe revner i tanden fra gamle sølvfyldninger
  • at nerven har taget skade efter f.eks et slag, tilslibning til en krone eller en dyb fyldning.

Et behov for rodbehandling opdages ofte ved tandpine. Vi vil, ved hjælp af en klinisk undersøgelse, røntgenbilleder og små tests af tænderne, finde frem til den problemgivende tand. I nogle tilfælde kan rutinemæssige røntgenbilleder dog afsløre et behov for rodbehandling, hvis der ses en rodspidsbetændelse på en ellers symptomfri tand. Nye veldokumenterede undersøgelser viser, at det er en langt større sundhedsrisiko, at gå rundt med en ubehandlet rodspidsbetændelse, end tidligere antaget. Derfor er en behandling vigtig, selvom du ikke nødvendigvis mærker noget fra den problemgivende tand.

 

 

Er der forskel på kvaliteten af en rodbehandling?
Ja! Der bliver desværre lavet alt for mange dårlige rodbehandlinger rundt omkring. Der er sket meget i måden at rodbehandle på og de kriterier man stiller op for en succesfuld rodbehandling. Vi er altid up-to-date med den sidste viden og teknikker og anvender kun det nyeste og bedste udstyr til behandlingerne. Du kan sagtens finde tandlæger, der kan lave billige rodbehandlinger – men resultatet bliver som regel derefter og den samlede regning kan ende med at blive meget dyrere, hvis behandlingen ikke går godt første gang og rodbehandlingen derfor skal laves om.
Gør det ondt at få rodbehandlet en tand?
Vi har på klinikken alle moderne hjælpemidler til at bedøve effektivt, og smertefri behandling er en mærkesag for os ! Kommer du med kraftig tandpine, kan tryk og irritation gøre det vanskeligt at bedøve 100 %, hvorfor vi så kun vælger at lave en ”overfladisk” rodbehandling, og forsyner tanden med et beroligende og smertelindrende indlæg. Det gør det muligt ved efterfølgende besøg, at bedøve tanden effektivt. Er du meget nervøs for at få rodbehandlet en tand, har vi rigtig god erfaring med at give en beroligende pille inden behandlingen. Det gør, at bedøvelsen virker endnu bedre, og at du får en god oplevelse hos os, hvilket vi prioriterer højt!
Hvad er succesraten for en rodbehandling?
Succesraten ligger på 85-95 pct. Dit immunforsvar, antallet og typen af bakterier samt variationer i tandens anatomi er faktorer, vi ikke kan kontrollere og som er vigtige for succesraten på en rodbehandling. Derfor er der ikke 100 pct. succesrate på en rodbehandling.
Hvordan fungerer en tand efter en rodbehandling?
En rodbehandlet tand føles som dine andre tænder, dog kan der være lidt irritation og en ”anderledes” fornemmelse i tiden lige efter en rodbehandling. Sjældent kan der være hævelse eller ubehag efter en rodbehandling, og du skal i så fald kontakte os og få kigget på det. Kosmetisk har rodbehandlede tænder en tendens til at blive lidt mørkere i farven. Her er der mulighed for at lave en intern blegning – se forklaring under blegning. En rodbehandlet tand er svag i forhold til en levende tand, og har en stor risiko for at knække. Det er vigtigt, at en rodbehandlet tand – hvis ikke umiddelbart efter rodbehandlingen, så indenfor et år efter – forsynes med en krone, da der ellers er stor risiko for, at tanden knækker og i værste fald mistes. Samtidig vil tanden ofte få en kosmetisk gevinst af en krone. Videnskabelige undersøgelser viser, at ca. 20 % af alle rodbehandlede tænder, der ikke forsynes med en krone, mistes inden for 5 år!
briller
Ny patient?
Du er velkommen som ny patient i Tandlægecentret.
Kontakt os
godkendt
Randers Tandregulering
Overvejer du tandregulering?
Læs mere
gris
Finanseiring
Finansier din tandbehandling hos TandlægeCentret i samarbejde med SPARXPRES.
Læs mere
Hjertehaand
Anmeldelser
Patienter hos TandlægeCentret giver 4,9 ud af 5 stjerner.
Læs anmeldelser