x
Vidste du at
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Accusamus amet animi, asperiores error facilis iusto laboriosam.
Åbningstider i påsken kl. 8-15. Telefonen er åbent fra kl. 8-14. God påske 🥚
Luk besked

Tandkroner

– få en stærk og funktionel løsning med kroner

En krone er den stærkeste og flotteste løsning, der kan laves til en tand. I TandlægeCentret er vi højt uddannede indenfor behandlinger med kroner, facader og broer og anvender kun de bedste kvalitetsmaterialer. Om det er en en enkelt krone, en kosmetisk facadebehandling, eller en større rekonstruktion.
Vi tilbyder andre tandlæger kurser i kosmetisk tandbehandling og helkeramiske kroner og facader.

Ring og bestil en tid
Ring på tlf. 86 42 37 55
godkendt
Er du ny patient?
Kom godt igang hos os
Typisk forløb med tandkroner
  • Overslag og gennemgang af behandlingsplan
  • Bedøvelse, justering af tand der skal have krone, aftryk og midlertidig plastkrone
  • Fremstilling på laboratorie
  • Påsætning af krone ca. 2-3 uger efter

 

Tand
Tandbehandling i høj kvalitet
Tryghed og professionalisme
Dedikeret behandlerteam
Tandkroner hos TandlægeCentret

Vi er konkurrencedygtige på prisen på kroner og facader – uden at gå på kompromis med kvaliteten. Mange markedsfører sig aggresivt med meget billige kroner. Men det viser sig ofte ikke at være så billigt i sidste ende, når man skal betale ekstra for en midlertidig krone samt påsætningen af den endelige krone. Hos os er en kronepris altid inklusiv en midlertidig plastkrone samt fastgørelse (cementering) af den endelige krone.

Vi åbner igen i morgen:
Klinik: 07:15 - 19:00
Telefon: 07:30 - 16:00
Kontakt os
Du kan ringe til os på:
Bestil tid her

Hvad er en tandkrone?

En krone er laboratoriefremstillet skal der omslutter tanden. En krone gør tanden stærkere og som regel også flottere, da man kan lave kroner der er meget naturtro. Idag laves flere og flere kroner ud fra moderne computerteknologi (CAD-CAM), en teknologi vi er godt inde i, så vi kan vælge det rigtige materiale og laboratorium ud fra præcis dit behov.

Vi anvender den nyeste computerteknologi med Trios scanner, fra det prisvindende danske firma 3Shape, til digitale aftryk af dine tænder og fremstilling af kroner og broer.

Vores tandlæger kan sammen med teknikeren analysere dit tandsæt på computer og på den måde fremstille præcise, smukke og stærke nye tænder til dig. Helt uden de traditionelle aftryk som mange finder generende.

 

 

Hvornår er der behov for tandkronebehandling ?

Rodbehandlede tænder. En rodbehandlet tand ”tørrer ud” og bliver meget skrøbelig. Uden en krone er risikoen for fraktur, hvor tanden i værste fald mistes, ret stor. Statistikken viser, at 20 % af alle rodbehandlede tænder uden en krone, mistes i løbet af de første 5 år ! Det er specielt kindtænder uden en krone, der er i risiko, da disse bærer den største belastning.


En rodbehandlet tand “tørrer” ud og bliver skrøbelig. Det er vigtigt at tanden får en krone for at undgå fraktur.

Når tandsættet generelt er slidt ned. Kroner bruges til at bygge ”et nyt bid” op, hvis tænderne er meget slidte og ødelagte. En kronebehandling kan planlægges vha. gipsmodeller og computerteknologi, hvor det gamle bid analyseres, og et nyt bygges op. På den måde kan en kronebehandling udføres forudsigeligt, med et kosmetisk flot resultat, samt en rigtig god tyggefunktion.

tandkrone
Kronebehandling planlægges vha. gipsmodeller og computerteknologi.

Når vi skal skabe et nyt smil. Her bruger vi som regel rene porcelænskroner. En porcelænskrone tillader lyset at skinne igennem, stort set som ved en naturlig tand. Herved kan kroner fremstilles meget naturtro, og overgangen mellem krone og tand kan laves næsten usynlig. Misfarvede, misdannede, slidte eller tænder med huller (caries) kan komme til at se nye og flotte ud med porcelænskroner. Det første man lægger mærke til hos en person, er øjnene og smilet. Derfor er det vigtigt, at man har lysten til at smile. Vi har stor erfaring i kosmetisk behandling med kroner og porcelænsfacader.


Før og efter krone.

briller
Ny patient?
Du er velkommen som ny patient i Tandlægecentret.
Kontakt os
godkendt
Randers Tandregulering
Overvejer du tandregulering?
Læs mere
gris
Finansiering
Finansier din tandbehandling hos TandlægeCentret i samarbejde med DENTI.
Læs mere
Hjertehaand
Anmeldelser
Patienter hos TandlægeCentret giver 4,9 ud af 5 stjerner.
Læs anmeldelser